URLALILAR DOĞA İÇİN AYAKLANDI

Urla'nın Ovacık Mahallesi'nde ormanlık alana Haydar Sancak'ın başkanı olduğu Hassas Teknik Elektrik Şirketi'nin yapacağı rüzgar enerji santrali için geniş katılımlı eylem yapıldı

Urla Kent Konseyi ile İzmir Kent Konseyleri Birliği öncülüğünde ilçe konseyleri, Ovacık halkı ile çevre örgütleri kurulmak istenen RES’e karşı ortak eylem yaptı.

‘Doğal Yaşam Alanlarında RES İstemiyoruz’ diyen İzmir Kent Konseyleri Birliği üyeleri Ovacık Köyü Avcılık ve Atıcılık Derneği’nde basın açıklaması yaptı.

İzmir Kent Konseyleri Birliği adına konuşan Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacıoğlu; “Birinci derecede doğal SİT alanı olan, koruma altında altmış çeşit canlı barındıran, aynı zamanda, kuşların göç yolları üzerinde bulunan, yaşam alanlarının çok yakınında ve köylülerin arıcılık, besicilik, zeytin üreticiliği yaptığı, Urla’nın Ovacık, Yağcılar, Kuşçular, Demircili köylerini de içine alan ormanlık alana rüzgâr enerji (RES) santralleri yapılmak istenmektedir. Konuyla ilgili davalar İzmir iare mahkemelerinde devam ederken, şu ana kadar bin üç yüz ağaç kesildi. 19 Ocak’ta başlayan kesim işlemi, yürütmenin durdurulması kararıyla şimdilik durdurulmuştur. Ancak projenin hayata geçirilmesi halinde on sekiz bin ağaç kesimi yapılacağı ifade ediliyor” dedi.

UYAR: YERLERİNE KARŞIYIZ

Eyleme destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok da yenilenebilir enerjiyi ranta döndürmek isteyen odaklara karşı halkla birlikte mücadele edeceklerini vurguladı. CHP Milletvekili Musa Çam da “Karaburun, Çeşme, Urla, Seferihisar bölgesi hem balık çiftlikleri, hem taş ocakları, hem mıcır ocakları hem de rüzgârgülleri ile birlikte tamamen bir çevre katliamına sahne olmaktadır. Ovacık’ta 30 bin 700 hektar alan tamamen yok edilmek isteniyor. Suça ortak olmayacağız” dedi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da “Ormanlar sayesinde İzmir’de nefes alıyor. Bunları korumak istiyoruz. Bu mirası torunlarımıza bozmadan bırakmak için çalışıyoruz. RES’e değil ama yerleştikleri yerlere karşıyız” diye konuştu.